Ingenjör Gustaf L.M. Ericsson bodde vid denna tid i en magnifik villa kallad
Villa Roskull på Lidingö. Byggd i exakt samma stil som Villa Högudden och ligger precis i närheten. Det var här den samlade pressen hade inbjudits för att se framtidens bilinnovation: Volvo Venus Bilo!

Denna premiärvisning finns målande beskriven i boken ”Karossmakarens berättelse” skriven av Nils Nordberg, son till Gustaf Nordberg.

Där kan man läsa att efter mottagningsdrinkar i entre´hallen bjöds angivna platser i gästabudssalen. Måltiden skred framåt från kaviar tills så småningom kaffet serverades. De församlade pressmännen blev allt mer talföra och allt blommigare om kinderna.

Till slut tyckte Gustaf att det var tid att komma till saken. En bil skulle presenteras och han började läsa innantill om bilkarosseriets utveckling, om strömlinjernas skönhet och om minskade luftmotstånd. Han hade själv skrivit dessa sidor men efter ca häften tyckte han tydligen att det räckte och de församlade trodde väl att tiden var inne att se den om reklamerade bilen. Men inte ännu.

-Vi ska först gå ner till vinkällaren menade värden. Och det var bara för de närvarande att traska med Gustaf nedför en smal trappa två etage ned i underjorden och se, där låg vinflaskor travade i sina ställningar och med märkta årgångar. ”Kännarna” fick naturligtvis välja ut några flaskor av sitt älsklingsvin och provglasen var i förväg framsatta på ett bord.

Till slut var det dags för återtåget och det bar av uppåt, snubblande svettiga bilexperter arbetade sig uppåt intill varandra likt fastkedjade fångar.

Väl uppe stod nu det välpreparerade sällskapet på terassen. Där stod den skyddsövertäckta tingesten som var anledningen till denna sammankomst.

Ingenjör Gustaf L.M. Ericsson gick fram och drog i snöret som drog av skyddstäcket och där stod nu Volvo Venus Bilo i all sin elegans och skönhet!

Det blev en tystnad i församlingen. Man tittade på bilen och man tittade på varandra. Man visste inte riktigt hur man skulle ta det hela. Någon skakade på huvudet. En och annan skrattade till. Det här var något man aldrig sett förut.

De som ville fick en kortare provtur. Intrycken verkade överväldigade. Alla var inte förberedda att ”smälta” bilen som sådan. Det blev en chock. Alla var överens om att liknade premiär hade ingen varit med om.